Jim Bakkum ondergaat graag een metamorfose voor een filmrol. Zo trainde hij zich eerder een ongeluk voor zijn rol in 'Onze Jongens in Miami', en ook voor 'Casanova's' heeft hij een andere look. De acteur en zanger lijkt ineens verdacht veel op Guus Meeuwis...

Casanova’s draait om Bas, een onzekere undercoverjournalist met bar weinig liefdessucces in zijn leven. Hij lijkt dan ook de uitgewezen persoon om een dubieuze datingcoach te ontmaskeren. Toch zouden we het ook zo geloven als het gaat om een biografische film van zanger Guus Meeuwis (die viert dit jaar immers zijn jubileum én muzikale biopics zijn een serieuze trend). De afdeling costume design lijkt in ieder geval inspiratie te hebben opgedaan in Guus’ kedeng kedeng-tijd: hij lijkt als twee druppels water, zo vindt ook Jim zelf.

Andere kant laten zien

'Na mijn eerdere rollen geeft deze rol mij de kans om weer een andere kant van mezelf te laten zien als acteur', zei Jim Bakkum eerder over zijn rol in Casanova’s. De opnames voor deze nieuwe romcom zijn maandag, ongetwijfeld corona-proof, van start gegaan in havenstad Rotterdam. In zijn Instagram Stories deelt Jim mooie beelden vanaf een hooggelegen balkon in de binnenstad. 'Rotterdam! De komende weken draaien wij in jou. En daar hebben we zin in!', aldus de enthousiaste acteur. ‘We’ zijn trouwens onder anderen Lieke van Lexmond en Tygo Gernandt; de rest van de cast is nog niet onthuld.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.