Het raakt Jim Bakkum (34) diep dat Marco Borsato onder vuur ligt door alle ernstige geruchten die rondgaan. Volgens verschillende juice-channels is de 54-jarige zanger schuldig aan grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Op Instagram-stories staat collega-zanger Jim uitgebreid stil bij de hetze rond de 'ooit' zo geliefde Marco Borsato. 

Afgelopen weken verspreidden de geruchten rondom Marco Borsato zich als een lopend vuurtje. De zanger wordt van verschrikkelijke dingen beschuldigd en dat doet Jim Bakkum, wat de waarheid ook is, pijn. 

'Ik zie dit met lede ogen aan'

'Ik weet dat dit heel gevoelig ligt', begint hij zijn statement. Jim geeft aan dat hij absoluut geen kant kiest, maar het met 'lede ogen' aanziet. 'Wat ongelofelijk pijnlijk hoe je zo jaren aan de top staat, een voorbeeld bent voor vele artiesten en vanuit het niets (wat de waarheid ook is) er finaal van afvalt door aantijgingen die worden gedaan jegens hem. Vind het diep, dieptriest', schrijft de presentator. Bakkum geeft nogmaals aan dat hij geen kant kiest. 'Dit is mijn neutrale gevoel als iemand die het net als jullie aanschouwt.'

De tekst gaat verder onder de foto.

Article continues after the ad

Grensoverschrijdend gedrag

Borsato heeft zich volgens verschillende roddelkanalen schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge kandidaten. Dat zou zijn gebeurd tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.

Marco Borsato ontkent insinuaties

Vrijdag liet advocaat Geert-Jan Knoops weten aan de Telegraaf dat Marco de insinuaties ontkent. Het volgende zei Knoops hierover: 'Omdat de geruchten blijven aanhouden en schadelijk zijn voor de 'persoonlijke integriteit en reputatie' van Borsato is verzocht een onderzoek in te stellen. En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties.'

Streep door clubtour

Afgelopen week kwam ook naar buiten dat Marco zijn complete clubtour annuleert. 'Om kaartkopers niet in het ongewisse te laten en heel lang hun ticket te laten behouden, is besloten de tournee te annuleren', staat in een verklaring. Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug. Mogelijk hebben de geruchten met de annulering te maken. 

Bron: Shownieuws, Instagram Jim Bakkum | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.