Het zogeheten Geschenkenregister is een overzicht van de geschenken die onze Tweede Kamerleden het afgelopen jaar hebben ontvangen. Zo heeft GroenLinks-boegbeeld Jesse Klaver het afgelopen jaar een verbouwing laten sponsoren en vloog hij daarnaast – in strijd met de opvattingen in zijn partijprogramma – de hele wereld over... 

Dat Alexander Pechtold aan zijn periode in de Tweede Kamer een blijvende herinnering heeft achtergelaten, wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. Zo is het toezicht op geschenken die politici ontvangen – en waarover ze bij geschenken boven de vijftig euro verantwoording af moeten leggen in het geschenkenregister van de Tweede Kamer – aanzienlijk toegenomen. Dat heeft alles te maken met Alexanders ‘pretflat’ in Scheveningen, een lucratief relatiegeschenk ter waarde van destijds 135.000 euro van een bevriende Canadese diplomaat; de inmiddels vertrokken D66-leider vond het niet nodig dit in het geschenkenregister te vermelden – naar eigen zeggen omdat het ‘een privékwestie’ betrof.

Eigen Huis & Tuin

Uit Story-onderzoek blijkt dat onze politici nog maar al te graag geschenken aannemen. Meest opvallend volgens de gegevens uit het onlangs gepubliceerde geschenkenregister van de Tweede Kamer, is de melding van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver dat hij op kosten van RTL voor een item in klusprogramma Eigen Huis & Tuin het halletje van zijn appartement in Den Haag liet opknappen. Saillant detail daarbij is dat hij zijn woning onlangs te koop aanbood voor een bedrag van 495.000 euro, terwijl hij het zes kamers tellende Haagse appartement in 2012 kocht voor ‘slechts’ 292.330 euro; de free publicity die het RTL-programma opleverde, zou weleens in zijn voordeel kunnen hebben gewerkt. 

Lees het hele artikel in Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Vorige week werd Paul de Leeuw opgenomen in het ziekenhuis voor een knieoperatie. Naderhand liet hij al weten dat alles voorspoedig was verlopen, maar nu geeft de presentator een nieuwe update hoe het met hem is.

Paul is namelijk alweer druk aan het fietsen op een hometrainer, dus het gaat al de goede kant op. Hij heeft nog wel een 'weggetje' te gaan, maar de Leeuw geeft ook aan veel zin te hebben om te mogen optreden. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Hiep hiep hoera! James, het zoontje van Chantal Janzen en Marco Geeratz is jarig. Hij mag maar liefst tien kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren deelt Chantal een prachtige foto van haar zoon op Instagram.

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Zo groot al

'Vandaag is de allerleuksteliefstegrappigste jongen van de wereld jarig, en hij is 10 geworden. TIEN! How did that happen?', schrijft ze bij het zoete plaatje. Met een ondeugend lachje kijkt James in de camera. Waar blijft de tijd? Want James is al een grote, stoere jongen aan het worden.

Grote broer

Al blijft het een heel schattig mannetje. Chantal deelt regelmatig kiekjes van haar twee lieve zoons en daar smelt je gewoon van. James is een hele trotse grote broer en hij blijkt hartstikke goed voor de kleine Bobby van tien maanden te kunnen zorgen.

Groot gezin

Chantal is sinds 2014 getrouwd met Marco. Samen hebben ze James en Bobby gekregen. Bobby is op 29 maart 2018 geboren. Uit een eerdere relatie heeft Marco twee dochters, Esmée en Isaa, en één zoon, Zion.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Instagram, Peter Smulders