Jeroen van der Boom geeft zijn leven dankzij zijn glansrijke carrière een tien! Toch denkt de zanger eraan om over vijf jaar zijn microfoon aan de wilgen te hangen.

Jeroen van der Boom ziet het einde van zijn carrière naderen. ‘Om elke week in vorm te zijn en meer dan honderd procent bij optredens te geven, moet je veel laten,’ vertelt hij aan Story. ‘Ik ben 46 jaar. Als ik naar mezelf kijk, heb ik nu nog de energie om een gedisciplineerd leven te leiden. Om rekening te houden met wat ik eet, te sporten en weinig te drinken. En dan heb ik het nog niet over mijn gezinsleven.

Ik eis van mezelf dat ik elke ochtend om acht uur met mijn vrouw Dany en onze zonen Daan (15) en Luuk (11) aan de ontbijttafel zit. Hoe laat ik die nacht ook in bed lag. Ik wil ze naar school brengen, hun verhalen horen... Vaak kan dat ’s avonds niet, omdat ik dan tv-opnames of optredens in het land heb. Dat leventje wil ik niet lang meer volhouden. Voor mezelf heb ik dus besloten om nog vijf jaar als zanger door te gaan. In elk geval op dit niveau. Dus geen Toppers en geen grote theatertournees meer. Hooguit een exclusief optreden.’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 27 ligt nu in de winkels. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP