Hoewel de emotie duidelijk voelbaar was, vloeiden er geen tranen bij Jeroen Pauw toen hij na veertien jaar afscheid nam van zijn talkshow. Aan Story vertelt hij over zijn toekomstplannen en is eindelijk duidelijk geworden hoe hij aan het litteken in zijn hals komt. 

Jeroen Pauw (59) voelde zich een beetje weemoedig toen hij eind december afscheid nam van zijn talkshow Pauw. ‘Je stopt toch met iets wat je heel erg leuk vindt om te doen,’ vertelt Jeroen aan Story. ‘Er is bij mij nooit enige vorm van tegenzin geweest. Maar ik sta nog steeds achter dit besluit. Het is tijd om andere dingen te gaan doen.’ Jeroen wil andere programma’s gaan ontwikkelen. ‘Met gewone mensen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben en ik ben bezig met een idee om bekende Nederlanders van zeventig jaar en ouder te interviewen. Maar pas na hun dood wordt dat interview uitgezonden. Er is geschreven dat ik daar al mee begonnen ben, maar dat moet nog gaan gebeuren.

Vrije tijd

Eerst wil ik gaan genieten van mijn vrije tijd.’ Dat doet Jeroen samen met zijn vriendin Zoé Goddijn, met wie hij inmiddels ruim drie jaar samen is.’ Komende tijd zal hij in een van zijn vier huizen (Amsterdam, Loosdrecht, Curaçao en Malaga, red) verblijven om te genieten en de balans op te maken. De presentator doet tegenwoordig ook geen moeite meer om het litteken in zijn hals te verbergen. Zeker wanneer hij zongebruind is, steekt de witte streep sterk af. In 5 Uur Live vertelde hij eerder dat hij dit litteken sinds heel jonge leeftijd heeft. Hij ontsnapte aan een verstikkingsdood. Jeroen liep blauw aan maar de huisarts dacht dat het meeviel. In tegenstelling tot de artsen in het ziekenhuis. Op tweejarige leeftijd onderging hij een tracheotomie. ‘Ik werd opengesneden en er moesten allemaal ontstekingen uit. Mijn ouders zeggen dat ze daar allebei grijze haren van hebben gekregen. Ik ben door de pater afgelegd. Het kleine jongetje zou doodgaan. Maar dat is niet gebeurd.’ Destijds was het litteken klein, maar Jeroen vertelde dat het met hem is meegegroeid, en dat het nu een stuk groter is. ‘Dus het ziet er heel indrukwekkend uit.’ 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het artikel in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.