Vrijdagmiddag heeft radio-dj Jeroen Nieuwenhuize afscheid genomen van Radio 538. Na twintig jaar bij de zender gaat Jeroen een nieuw avontuur aan bij Radio 10.

Tijdens zijn laatste uitzending maakte Jeroen van de gelegenheid gebruik om een aantal mensen te bedanken met wie hij heeft samengewerkt, zoals oud-presentatoren Wessel van Diepen, Lex Harding en Erik de Zwart. De radiomaker sloot af met: 'Dit was Jeroen Nieuwenhuize, dit was de Top 40, ik ben uitgeteld.' Het laatste nummer dat Jeroen aankondigde was One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa.

Article continues after the ad

Top 40

Jeroen presenteerde sinds 2006 de Top 40 op 538. 'Er zijn heel veel mensen die niet per se 538 luisteren en toch op vrijdag inschakelen op de Top 40', vertelde Jeroen eerder deze week. 'Je bent binnen een paar uur helemaal bijgepraat over de nieuwste muziek en de laatste muzieknieuwtjes.' Hij is van mening dat het programma 'deel uitmaakt van onze Nederlandse cultuurgeschiedenis. 'Het is heel eervol om daar een klein onderdeel van te zijn geweest.' Radio-dj Ivo van Breukelen gaat het programma van hem overnemen.

Radio 10

Maandag 2 juli begint Jeroen aan zijn nieuwe middagprogramma op Radio 10. De keuze om te stoppen bij 538 was niet makkelijk. 'Het was een moeilijke keuze om te stoppen', vertelde de radiomaker. 'Maar ik voelde eigenlijk steeds meer de behoefte om weer eens dagelijks radio te gaan maken. Die kans krijg ik nu bij Radio 10. Ik ben geen dj die elke zin met ‘ik’ begint. Maar ik ga nu wel een programma maken waar ik iets meer op de voorgrond mag treden.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders