Jeroen Krabbé genoot niet altijd van zijn internationale carrière. Op het hoogtepunt van zijn filmcarrière vond hij het leven soms zelfs 'bespottelijk', zegt de 73-jarige acteur. 

"Of ik voor het inspreken van tien zinnen in Till There Was You even naar Sydney kon komen", vertelt Krabbé in AD Magazine. "Even. Naar het verste punt op aarde." De opnames mocht hij niet in Amsterdam of Londen doen. "Dus ik dat vliegtuig in, enfin, vliegtuig, taxi, studio, je kent het wel, ben ik in een kwartier klaar, en kan ik in precies hetzelfde KLM-toestel weer terug naar Nederland. Twee keer 27 uur vliegen, retourticket van 12.000 gulden, film totaal geflopt. Fucking hell."

Los Angeles

De acteur en kunstenaar heeft in die tijd weleens overwogen te verhuizen naar Los Angeles, maar wilde dat zijn kinderen en zichzelf niet aandoen. "Het is daar leeg, zo leeg. So nice to see you, Jeroen, wha, wha, wha; een seconde later besta je niet meer." Hij vervolgt: "Nee, ik vond het altijd weer prima om op mijn fietsje in Amsterdam te zitten."

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders