Vandaag werd bekend dat Gerard Koerts, mede-oprichter en toetsenist van de Nederlandse popgroep Earth and Fire is overleden. Toch zal leadzangeres Jerney Kaagman zeer waarschijnlijk niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

Koerts overleed in het ziekenhuis in Frankrijk, zo heeft zijn vrouw laten weten via de Earth and Fire Facebookgroep, meldt de officiële Earth and Fire website. De dienst zal dan ook plaatsvinden in Perpignan in het zuiden van Frankrijk. Jerney zou volgens bronnen te verzwakt zijn om deze reis te kunnen maken. Haar partner Bert Ruiter, tevens de oud-gitarist van de band, laat dit weten.

Parkinson

Jerney heeft de ziekte van Parkinson en was daarom ook al een paar jaar niet meer langs geweest bij de toetsenist. Bert legt uit: 'Zo’n lange reis, dat gaat gewoon niet meer.' Toch heeft het stel al eerder afscheid genomen van Gerard. 'We hadden nog maar sporadisch contact. Met onze laatste vakantie bij hen, een paar jaar geleden, hebben we eigenlijk al afscheid genomen. Hij was toen al ziek.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP