Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij dinsdag aan in een verklaring, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam maandagavond in het tv-programma Pauw.

'Kwaad en verdrietig'

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was. Brandt Corstius zegt ,,kwaad en verdrietig" te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. ,,Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid." Hij zegt dat een aangifte in de maak is.

'Allesbehalve steunend'

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen ,,eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen". De uitzending van Pauw was volgens hem ,,allesbehalve steunend". ,,Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."

Article continues after the ad

Smaad en laster

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow. Hij zei bij Pauw aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. ,,Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei hij.

Aangifte

Jelle Brandt Corstius laat zich vertegenwoordigen door topadvocaat Nico Meijering van bureau Ficq & Partners. Meijerin laat weten de aangifte wegens smaad en laster ''met vertrouwen tegemoet te zien''. Ook kondigt Meijering aan dat dit de mogelijkheid biedt om Gijs van Dam zelf als getuige te kunnen gaan horen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | (ANP)