Het zijn zwaarbewolkte dagen in de ooit veelbelovende politieke carrière van minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (44). Het laatste rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over Defensie in haar termijn als minister, was vernietigend voor de VVD-coryfee. Inzake het gruwelijke ongeluk met een mortiergranaat in Mali, waarbij vorig jaar twee militairen om het leven kwamen, is Defensie ‘ernstig tekortgeschoten’, oordeelde de OVV. De lamgeslagen nabestaanden van de overleden militairen verweten de minister daarnaast een gebrek aan aandacht; pas toen het haar vorige week politiek heet onder de voeten werd, zocht Hennis – die zich in interviews over de kwestie op gênante wijze liet souffleren door haar communicatieadviseurs – contact met hen. 

Minister Hennis maakt in haar loopbaan vooral indruk met haar kleding. In januari 2015 kreeg ze tijdens de uitreiking van de Prix de la Mode zelfs de Smart en Amazing-award van een glossy, vanwege haar modieuze kleding. Dezer dagen zal de onder vuur liggende Jeanine Hennis vermoedelijk de voorkeur aan camouflage-kleding geven. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Article continues after the ad