Tijdens haar roerige carrière als minister van Defensie kreeg Jeanine Hennis te maken met fysieke klachten, waardoor ze het wel kon uitschreeuwen van de pijn. Ze belandde in de medische molen en kreeg uiteindelijk een verre van geruststellende diagnose. In Story vertelt ze er openhartig over. 

Wat maar heel weinig mensen weten, is dat Jeanine tijdens haar roerige carrière als minister van Defensie te maken kreeg met ernstige fysieke klachten die haar toch al pittige bestaan er haast ondoenlijk zwaar op maakten. Om de haverklap kermde Jeanine het uit van de pijn in haar schouder, of zag ze dat een van haar knieën ineens was opgezwollen tot alarmerende proporties. Extra beangstigend: lange tijd had ze geen idee wat haar mankeerde!

Article continues after the ad

Reuma

Ze belandde in de medische molen en kreeg uiteindelijk de verre van geruststellende diagnose reuma. ‘En dat is natuurlijk helemaal geen pretje. Als ik mijn pillen niet slik is het behoorlijk mis. Maar met het feit dat er pillen zijn die in mijn geval zo goed werken, mag ik me gelukkig prijzen. Dat is niet bij iedereen het geval. Voor mij betekent het wel dat ik nooit meer alcohol mag drinken. Maar dat vind ik maar een klein offer als dat betekent dat ik met deze pillen een goed leven kan hebben.’

Lees het hele verhaal in editie 17. Nu in de winkel.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: Peter Smulders