Vrijdagmiddag werd bekend dat Jeangu Macrooy Nederland mag vertegenwoordigen voor het aankomende Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Op Instagram reageert hij in een video op het nieuws.

Reactie

“Alright, the word is out! We hebben net champagne gepopt en gedronken en elkaar geknuffeld. Het voelt echt ongelofelijk goed! Ik heb al heel veel mooie reacties gezien”, reageert Jeangu in een video die hij vrijdag op Instagram plaatste. 

Ook schrijft de zanger op Instagram: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020! Het is een droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar jullie trots op kunnen zijn. Let’s go!"

Nummer

Het is nog niet bekend welk nummer de zanger zal gaan zingen. Cornald Maas zei hierover: "Het lied is al wel gekozen. Het is een song die heel erg onderscheidend is en die heel erg raakt. Een uitgesproken bijdrage waar je heel erg van kunt houden of niet."

Article continues after the ad

Tour

De 27-jarige in Suriname opgegroeide Jeangu Macrooy heeft al twee albums op zijn naam staan en werd tweemaal genomineerd voor een Edison. De zanger gaat in het voorjaar van 2020 op tour langs Nederlandse theaters. Optredens in april en in de tweede helft van mei stonden al niet gepland.

Bron: Instagram | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.