Jeangu Macrooy staat in één klap volop in de schijnwerpers als Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival 2020. Maar: hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? De zanger helpt de onduidelijkheid de wereld uit. 

Nog niet zo lang geleden had vrijwel niemand van Duncan Laurence gehoord. Inmiddels is hij wereldwijd bekend als Songfestivalwinnaar van 2019. Zijn opvolger heeft dus grote schoenen te vullen. Jeangu Macrooy gaat zijn uiterste best doen om Nederland ook dit jaar de felbegeerde titel te geven. Als we hem massaal willen aanmoedigen is het wél zo handig als iedereen weet hoe je zijn naam uitspreekt. Is het Sjenguu, Zjengoe of Djengu? De zanger legt het uit.

Article continues after the ad

'Naamtutorial'

Zijn naam is in zowat elk tv-programma verkeerd uitgesproken, tot grote ergernis van de zanger. Gelukkig is hij het ook wel gewend. 'Het is de story of my life,' lacht hij in Yung DWDD. Daar maakt hij ook bekend hoe je het dan wél goed zegt: Zjan-guu Macrooy. In de onderstaande video doet hij het voor. Nu kan niemand het meer verkeerd zeggen!

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.