Comedian Javier Guzman doet in het programma BN’ers in Therapie een boekje open over zijn verleden. Hij vertelt dat hij seksueel is misbruikt, moest vluchten voor zijn alcoholistische vader en dat hij door zijn traumatische jeugd zelf een drank- en drugsverslaving heeft gehad. 

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Trauma’s

Wanneer Javier eenmaal op het podium staat, kan hij al zijn emoties uitschakelen. Maar daarbuiten is het een ander verhaal. Javier heeft op z’n zachtst gezegd geen fijne jeugd had en heeft daar vele trauma’s aan overgehouden. In BN’ers in Therapie vertelt de cabaretier dat hij vanuit Gran Canaria naar Nederland moest vluchten vanwege zijn alcoholistische vader. Hij legt uit hoe die nacht zijn gevoel van veiligheid voorgoed heeft weggenomen. Zijn vader heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd. Hierdoor was Javier zijn houvast helemaal kwijt.

Dochter

Door zijn traumatische jeugd heeft hij toevlucht gezocht in drank en drugs. Hij raakte verslaafd en dat heeft hem vele relaties gekost, waaronder die met zijn dochter. Zijn dochter is inmiddels dertien jaar oud en hij baalt er ontzettend van dat hij geen warme band met haar heeft kunnen opbouwen. “Ik kan alleen maar hopen dat ze op een dag voor mijn deur staat, en er dan een nuchtere, stabiele man opendoet”, vertelt hij, terwijl de tranen hem in z’n ogen staan.

Article continues after the ad

Respect

De kijkers konden duidelijk zien dat het een pijnlijk gesprek was voor Javier. Ze leefden erg met hem mee en hadden respect voor zijn openheid.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders