Jandino Asporaat moet net als aan het begin van zijn carrière nog steeds hard werken om de zalen vol te krijgen. Dat geldt ook voor zijn Kuip-show met Najib Amhali. Die is volgens de cabaretier niet zo maar gevuld.

Article continues after the ad

Posters ophangen

Tien jaar geleden al sjeesde Jandino stad en land af om overal posters op te hangen. "Voor een show in het oude Luxor kwam ik bij bakkers, slagerijen, bij tankstations, ik hing ze zelfs illegaal tussen de pamfletten op de borden van de gemeenteraadsverkiezingen. Werd er gedreigd met een bekeuring", vertelt hij vrijdag in het AD.

Retepopulair

"Het oude Luxor was een geweldig visitekaartje, kon ik bouwen aan een volgende stap. Dat werd Ahoy, maar wederom moest ik lobbyen, ben ik op een kar de wijken ingegaan met zo'n speaker: Jandino komt optreden in Ahoy, komt allen!", vervolgt hij. "En nu met de Kuip ook. Mensen die denken: oh, die gast is retepopulair, die Kuip is zo vol, hebben het mis. Je moet hard werken voor elk kaartje. Want je doet iets wat nog niet is gedaan."

Spannend

Het optreden wordt sowieso een spannende, denkt Jandino "Kijk, in het theater kun je nog een en ander vlot trekken als het niet zo loopt. En als 700 mensen niet zo'n geweldige avond hebben gehad, dan valt dat nog te overzien. Maar bij 11.000 of 40.000 is de impact groter. Aan de andere kant: áls het lukt, is het ook heel vet."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)