Presentator Jan Versteegh gaat huwelijken sluiten in de gemeente Zaanstad. De BNNVARA-presentator stapt daarmee in de voetsporen van zijn moeder die ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) is geweest.

Maandag maakt Jan kennis met de Zaanse wethouder Rita Visscher en past hij zijn trouwtoga, kondigt de gemeente aan. Ook Dirk Zeelenberg en Xander de Buisonjé mogen in Zaanstad huwelijken voltrekken.

Vijfhonderd huwelijken

Er zijn gemiddeld zo’n vijfhonderd huwelijken per jaar in Zaanstad. Gemiddeld 260 hiervan worden voltrokken door ambtenaren van de gemeente. De overige 240 huwelijksvoltrekkingen nemen de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand voor hun rekening. Met Versteegh erbij komt het aantal babsen in Zaanstad op twaalf.

Acteerdebuut

Jan Versteegh, die zich in 2016 in het zangprogramma It Takes 2 ook al van een andere kant liet zien, maakt binnenkort ook nog zijn acteerdebuut. In de film Gek van Oranje van regisseur Pim van Hoeve, die maandag in première gaat, speelt Jan de rol van een stervoetballer.


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Jodie Foster laat zelden iets los over haar privéleven. De gelauwerde Amerikaanse actrice staat sinds haar derde voor de camera en probeert op die manier ‘te overleven’. Dat resulteert niet alleen in wilde speculaties over haar liefdesleven, maar ook over de vader van haar kinderen...

De afschuwelijke ervaring zou Jodie destijds hebben doen besluiten zo weinig mogelijk van haar privéleven prijs te geven. Was haar liefdesleven lange tijd een raadsel, over de vader van haar zonen houdt Jodie tot op de dag van vandaag haar lippen stijf op elkaar. Gezegd wordt dat haar goede vriend acteur Mel Gibson de vader van Charles en Kit is, maar ook de homoseksuele en inmiddels overleden castingdirector Randy Stone wordt genoemd. Zelfs Charles en Kit weten het niet! Jodie zou haar zoons, nu 20 en 17 jaar, het grote geheim willen vertellen wanneer ze 21 zijn. Intussen trekt ze zich van alle speculaties niets aan. Ze geniet van haar gezinsleven, de successen die ze als actrice én regisseuse boekt, en het feit dat ze het nu rustiger aan kan doen. ‘Ik kan doen waar ik zin in heb. Dus als ik een rolletje wil spelen in een filmpje van iemand die voor het eerst in zijn eigen appartement iets opneemt met zijn telefoon, kan ik dat doen.’ En met onvergetelijke glansrollen in films als The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en Flightplan op haar naam heeft Jodie daar helemaal gelijk in.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP