Afgelopen zaterdag zijn we allemaal getuige geweest van de ontknoping van Wie is de Mol 2018. Heel Nederland verbaasde zich over de toch wat onverwachte uitslag: Jan Versteegh is de mol. De presentator heeft het langer dan ieder andere mol geheim moeten houden.

Jan vond het helemaal niet erg om zo lang een geheim te moeten bewaren. "Heerlijk juist, iets weten wat de rest niet weet," laat hij weten aan het AD.

Ontknoping

Zaterdag mocht Jan het na vier maanden eindelijk van de daken schreeuwen: hij is de mol. Niet eerder moest een 'mol' het zo lang geheim houden dat hij of zij de saboteur binnen het spel was. Zelfs de finalisten leefden vier maanden in onzekerheid. In eerdere seizoenen wisten zij al wel wie de Mol was, maar nu werd die onthulling bewaard tot het moment van de ontknoping in Amsterdam.

Pokerface

Jan vertelt aan het AD dat het geen probleem was om zijn pokerface te behouden. Hij zegt daarover: "Nee hoor, geen moment last van gehad." Zelfs tegenover vrienden was het niet moeilijk om de schijn op te houden. "Dan belde Emilio Guzman mij weer op met een uitgebreide theorie waarom ik toch echt wel de Mol moest zijn en kwam ik met een even uitgebreid tegenverhaal om hem op andere gedachten te brengen. Waarna hij zijn excuses aanbood. 'Dat is waar ook, sorry Jan'."

De enige personen die wisten dat Jan de Mol was, waren zijn vrouw en zijn kind. "Ik heb het onze pasgeboren baby verteld. Die werd blind vertrouwd, hoefde niet eens een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: AD | Beeld: ANP

ING-topman Ralph Hamers zag onder publieksdruk zijn exorbitante jaarsalaris van drie miljoen euro in rook opgaan. Toch hoeft niemand medelijden te hebben met de bankier: uit Story-onderzoek blijkt dat hij voor miljoenen aan vastgoed bezit... en Paul de Leeuw ‘buurman’ mag noemen, in het rijkste postcodegebied van Nederland. 

Of méér geleend wordt dan een kopje suiker is niet bekend; Paul, die zelf miljonair werd dankzij zijn programma’s voor de publieke omroep, zal op de buurtbarbecue in elk geval weleens een financieel adviesje opvangen. Gespreksstof tussen Paul en buurman Ralph was er vorige week bij het buiten zetten van de afvalkliko’s hoe dan ook genoeg; ook Paul krijgt geregeld kritiek op zijn honorarium, dat jaarlijks vele tonnen bedraagt voor tv-programma’s die allang niet meer zo goed scoren als weleer – geld dat door gewone, hardwerkende belastingbetalers moet worden opgehoest. 

Lees het hele verhaal in editie 12. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders & Remko de Waal (ANP)

De kleine Bodhi is nog maar net 2 weken oud en hij gaat al met zijn ouders mee naar het bos. Het kersverse gezin maakt er een gezellig uitje van en het was zo te zien ook heerlijk weer om lekker te gaan wandelen. 

Airen schrijft: 'Ja maar hoe leuk is dit?! The fam voor het eerst lekker buiten in het bos! #TTAM #bodhi #babyboy #bos #amsterdam#cybex #alltimefavorites'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Instagram