Sinds het overlijden van zijn echtgenote Alexandra denkt Jan Terlouw (86) vaak na over het leven en de dood. De D66-coryfee en schrijver hoopt nog een tijdje mee te gaan, maar niet ten koste van alles.

Het verlies van zijn grote liefde valt Jan zwaar. Alexandra was zijn rots in de branding toen hij in de politiek zat én zij stimuleerde hem om het als schrijver te gaan maken, waarvan succesvolle jeugdboeken als Koning van Katoren, Briefgeheim en Oorlogswinter het resultaat zijn. Jan weet als geen ander dat hij veel aan Alexandra heeft te danken. Hoewel hij enorm worstelt met haar dood, kan hij er steeds beter over praten. ‘Het huis is ontzettend leeg nu Alexandra er niet meer is,’ vertelt hij in Plus Magazine. ‘Maar ik troost mij voortdurend met de rationele gedachte: het is natuurlijk onvermijdelijk dat bij een ouder echtpaar een van de twee het eerst gaat. Ik denk achteraf dat het maar beter is dat zij als eerste ging. Dan hoeft zij niet in dit lege huis te zitten,’ aldus Jan, die opleeft als zijn kinderen zijn landgoed in Twello bezoeken. ‘Ik heb zeer liefdevolle kinderen. Ik heb twaalf kleinkinderen en ben pas mijn vierde achterkleinkind gaan bekijken. Een heel hechte familie. Zolang zij er nog zijn, heb ik geen behoefte om te gaan.’ Tenminste, op voorwaarde dat hij zinvolle dingen kan blijven doen. ‘Als dat niet meer kan, hoop ik dat ik doodga, snel en pijnloos. Ik ben lang lid geweest van de club voor Voltooid Leven. Bij mij is dat nog helemaal niet zo, ik denk nooit aan zelfmoord. Maar het zou kunnen komen.'

Lees het hele verhaal in Story editie 18. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Wesley Sneijder nam onlangs afscheid van het Nederlands elftal. Maar het lijkt erop dat hij samen met Yolanthe óók afscheid neemt van zijn vaderland. Blijven de twee in Qatar of lonkt er een andere exotische plek? 

Sinds de verhuizing naar Qatar is Yolanthe Sneijder vaker in Nederland te vinden dan thuis bij haar Wesley. Maar dat heeft een reden, zo vertelt Yolanthe aan Story. ‘De afgelopen tijd ben ik vooral heel vaak in Nederland geweest voor werk. En dus niet daar.’ Daardoor doken geruchten op dat het niet meer zou boteren tussen de echte-lieden. Klinkklare onzin, volgens Yolanthe. ‘Het gaat hartstikke goed tussen Wes en mij!’ En dat straalde het stel ook uit toen Wesley onlangs in de Johan Cruijff ArenA afscheid nam van het Nederlands elftal en haar legioen. Als gezin namen Wesley, Yolanthe, (stief)zoon Jessey en zijn halfbroertje Xess Xava na afloop van Wesley’s laatste wedstrijd bij Oranje plaats op de middenstip. En ze straalden puur geluk uit. Volgens Yolanthe is haar werk dan ook de enige reden dat ze méér in Nederland vertoeft dan in Qatar, maar: ‘Als ik er ben, heb ik het naar mijn zin. We hebben het er goed, hoor.’ Op de vraag of hun toekomst in Nederland ligt, antwoordt Yolanthe: ‘Ik weet nog niet of wij ooit terugkomen naar Nederland. Dat hangt van Wesley af. Het kan ook zijn dat onze toekomst ergens anders ligt. Ik vind het moeilijk om dat nu te voorspellen.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Geruchten dat haar relatie met Ramon op de klippen is gelopen, worden in Story eindelijk door Berget Lewis bevestigd. ‘Het liep niet tussen ons.’ Maar wie denkt dat Berget met liefdesverdriet rondloopt, slaat de plank mis.

Nadat haar eenjarige huwelijk met Sebastiaan van Rooijen strandde, vond zangeres Berget Lewis (46) nieuw liefdesgeluk bij Ramon. Ze was erg zeker van hun relatie toen ze in 2015, een jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, gingen samenwonen. Berget vertelde in Story: ‘Dat is toch een behoorlijk commitment. Dan zeg je toch tegen elkaar: We willen samenblijven. Voor mijn gevoel doe ik ook niets te snel. Ramon en ik zijn nu ruim een jaar samen. We zijn geen jonge mensen, die in een vlaag van verliefdheid zijn gaan samenwonen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.’ Berget vertelde zelfs dat ze een huwelijksaanzoek zou accepteren. Maar van een bruiloft kwam het niet.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP