Jan Smit had niet alleen keelproblemen, maar zat er vorig najaar ook psychisch helemaal doorheen. Dat liet zijn manager weten in een interview eerder deze week. De zanger doet het nu vooral dan ook rustig aan.

Samen met de 3J's besloot Jan te gaan paddelen, een soort tennis. 'Hoofd leegmaken met een potje padellen in de ochtend... Nipt verloren van Jaap en Robin!', laat hij weten op Instagram.

Article continues after the ad

Een groep Nederlandse psychotherapeuten zou hem een maand lang in een Spaanse kliniek hebben bijgestaan. 'Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil', vertelde Buys aan de krant.  Jan kreeg van zijn psycholoog het advies ook buiten Volendam een plek te hebben waar hij zich kan terugtrekken af en toe. Buys: 'Jan heeft daar die plek nu gevonden, waar hij dag en nacht terecht kan zodra hij daar behoefte aan heeft.'

Break van alles

Vorig jaar november liet de Volendamse zanger via Instagram weten tijdelijk even een break te nemen van zijn verplichtingen en tijd door te brengen met zijn gezin. 'Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe', aldus de zanger.

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.