Voor de buitenwereld kon hij het geheimhouden, maar zijn vrienden en familie wisten wat er écht aan de hand was: Jan Smit had niet alleen keelproblemen, maar zat er vorig najaar ook psychisch helemaal doorheen. 

Dat bevestigt zijn manager, Aloys Buys, dinsdag aan De Telegraaf.

Article continues after the ad

Thuis te druk

Een groep Nederlandse psychotherapeuten zou hem een maand lang in een Spaanse kliniek hebben bijgestaan. "Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil", vertelt Buys aan de krant. 

Jan kreeg van zijn psycholoog het advies ook buiten Volendam een plek te hebben waar hij zich kan terugtrekken af en toe. Buys: "Jan heeft daar die plek nu gevonden, waar hij dag en nacht terecht kan zodra hij daar behoefte aan heeft."

Break van alles

Vorig jaar november liet de Volendamse zanger via Instagram weten tijdelijk even een break te nemen van zijn verplichtingen en tijd door te brengen met zijn gezin. 'Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe', aldus de zanger.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben was ik deze week niet heel actief op social media. Ik heb de afgelopen dagen voornamelijk thuis in bed gelegen. Helaas ben ik na een bezoek aan mijn huisarts genoodzaakt om de concerten voor dit weekend in Wieze en Volendam te annuleren ivm acute Laryngitis. ‬Dit betreft een acuut keelprobleem en maakt het onmogelijk om mezelf voor 100% live te kunnen inzetten om alle fans de avonden te bezorgen waar ze recht op hebben. Het spijt mij echt enorm! In samenspraak met beide organisaties hebben we wel reeds nieuwe data gevonden. Wieze wordt verplaatst naar zondag 01-03-20, Volendam naar zaterdag 07-03-20! Sorry voor iedereen die kaarten heeft gekocht of hotelovernachtingen heeft geboekt, maar mijn gezondheid gaat voor alles! 😢

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

Moedig mens

Jan heeft zojuist op social media een mooie tekst geplaatst als reactie op het nieuws dat hij last heeft van een burn-out. 'Ik ben een flink en moedig mens, niemand kan mij raken. Ik ben geworden wat ik ben door wat ik mee moest maken', staat er onder meer geschreven. Jan presenteert in mei met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival, dat wereldwijd vele tientallen miljoenen tv-kijkers trekt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

Bron: De Telegraaf | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.