Jan Smit is herstellende van een burn-out, en hoopt er snel weer bovenop te zijn voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Vandaag moest hij daarom alweer voorzichtig aan de bak.

Voor het eerst echt de deur uit voor een uurtje.

Article continues after the ad

Raar en bijzonder

Zo laat Jan weten via Twitter. Hij mocht op de foto voor het Songfestival met mede-presentatoren Chantal Janzen en Edisilia Rombley. 'Het voelt raar en bijzonder tegelijk! Week na week probeer ik mijn grenzen te verkennen, met nu dus een uitstapje van een uurtje! Of het goed voor me is? Dat merk ik meestal pas achteraf', aldus de zanger.

Stapjes

De zanger gaat naar eigen zeggen met kleine stapjes vooruit. 'Wat ik inmiddels weet, is dat het mentaal wél goed is om heel af en toe iets te hebben om naar uit te kijken! Lichtpuntjes.'

Lachen

De Volendammer zegt op Twitter dat hij "gelukkig weer lacht", maar dat hij nog "ontzettend voorzichtig is". 'Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Net zolang het duurt, tot ik weer de oude ben!' Ook bedankt hij zijn volgers voor hun steun "in welke vorm dan ook". 

Andere plek

Onlangs werd bekend dat Jan met een burn-out kampt. Voor de buitenwereld kon hij het geheimhouden, maar zijn vrienden en familie wisten wat er écht aan de hand was: hij zat er psychisch helemaal doorheen. Op dit moment heeft hij een plek buiten zijn eigen huis in Volendam waar hij zich terug kan trekken als dat nodig is, want thuis met drie kinderen is het gewoon druk. 

Bron: Twitter | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.