Met nog vier maanden te gaan zijn de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival in volle gang. Jan Smit, een van de presentatoren, is vandaag aan de slag met een taalcoach om de Engelse taal onder de knie te krijgen.

De zanger deelt een vrolijke selfie in de Language Institute Regina Coeli te Vught, waar hij een 'intense en persoonlijke' taalcursus volgt. Er wordt namelijk wél van hem verwacht dat hij de Engelse taal uitstekend beheerst als Eurovisiesongfestival-presentator. Gelukkig heeft hij nog een paar maanden om zich voor te bereiden. Jan heeft er in ieder geval veel zin in. 'I’m getting ready for Eurovision 2020,' schrijft hij. Zijn mede-presentator Chantal Janzen wenst hem veel succes: 'Lieve Jan zet ‘m op bij 'de nonnen'', schrijft ze op haar Instagram.

Article continues after the ad

Keelaandoening

Jan pakt langzaam de draad weer op na een periode van rust na een keelaandoening. 'Ik ben mijzelf een beetje voorbijgelopen de afgelopen weken en mijn lichaam heeft aangegeven dat het genoeg was', liet Jan destijds weten. 'Toen hebben we meteen de agenda leeggemaakt, om mijzelf volledig te focussen op mijn eigen gezondheid, zonder druk van wie dan ook. Zo hoop ik dat ik in 2020 weer helemaal boven Jan ben.'

Drie presentatoren

In december werd bekend dat Chantal, Edsilia en Jan op dinsdag 12 en donderdag 14 mei de halve finales en op 16 mei de grote finale in Rotterdam Ahoy presenteren. Ze openen de live-shows, interviewen de artiesten in de greenroom en leiden de puntentelling.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.