Jan Slagter vindt het jammer dat de onvoldoendes die zijn verpleeghuis Ben Oude NijHuis tijdens een inspectie scoorde zoveel aandacht hebben gekregen. EenVandaag berichtte maandag over het kritische rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). "Als het nou echt om misstanden gaat... Als ik Piet Janssen had geheten, dan had ik niet in zo'n tv-reportage gezeten. Ze willen gewoon even Jan Slagter pakken bij AVROTROS", reageert de Omroep MAX-baas in De Telegraaf.

In het rapport stond onder meer dat de medicatie van de cliënten in het Rotterdamse verpleeghuis niet altijd op de juiste manier wordt bijgehouden. Jan benadrukt dat zijn instelling, die hij twee jaar geleden is begonnen vanwege onvrede over de ouderenzorg, geen enkele zware onvoldoende heeft gescoord. Ook beklaagt hij zich over de rapportagelast. "Ik moet één verpleegkundige helemaal vrijstellen voor rapportage. Dat is niet waar ik het Ben Oude NijHuis voor begonnen ben. We zijn het begonnen omdat niemand alleen moet zitten. En bij ons zit geen oudere de halve dag alleen. En bij ons krijgen alle cliënten aandacht. Voldoen aan extra rapportageregels: Misschien ga ik eerst wel het gesprek aan met de inspectie. Of ik ga naar minister De Jonge."

Article continues after the ad

In orde

Na het bezoek dat in juni plaatsvond is er volgens de omroepbaas al veel veranderd. De komende periode zal er extra aandacht worden besteed aan met name de medicatieveiligheid. "Bij het volgende bezoek is alles in orde."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.