Het Ben Oude NijHuis, een kleinschalige woonvorm die onder meer bestemd is voor mensen met dementie, gaat op in zorgorganisatie Aafje. Het complex blijft wel bestaan en gaat ook verder onder de huidige naam, laat Aafje donderdag weten. De juridische fusie moet nog wel worden goedgekeurd. Begin volgend jaar moet dit proces zijn afgerond.

Het Ben Oude NijHuis is in 2017 opgezet door omroepbaas Jan Slagter. Het is gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. De instelling is vernoemd naar Ben Oude Nijhuis, die eind 2014 in het AD en in het tv-programma Pauw klaagde over de zorg in Nederland. Hij sprak onder meer over de gebrekkige zorg voor zijn demente vrouw. Dat deed hij samen met Joop van Rijn, de vader van de toenmalige staatssecretaris Martin van Rijn. Twee weken na de uitzending van Pauw overleed Oude Nijhuis op 82-jarige leeftijd.

Omroep MAX

Volgens Aafje kwam het initiatief voor de samenvoeging van Slagter, die zich meer op Omroep MAX wil concentreren. Slagter blijft wel als ambassadeur betrokken bij het Ben Oude NijHuis.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.