Ondanks de goede kijkcijfers van Erica op Reis, stopt het programma ermee. Volgens Erica Terpstra is dat de schuld van een 'verveelde zendermanager', maar volgens nieuwe berichten is niemand minder dan Jan Slagter degene die Erica laat vallen. 

Article continues after the ad

Lees ook: Meevaller voor Patricia Paay

Opvallend besluit

Erica is er kapot van dat haar reisprogramma stopt. "Na zes seizoenen houdt het dus op voor mij en natuurlijk vind ik dat heel spijtig," zegt ze in De Telegraaf. Zij gaf aan dat de zender de knoop heeft doorgehakt, maar De Telegraaf en NPO claimen dat Omroep MAX het besluit nam. Dat is opvallend, want Jan die praktisch de omroep ís, droeg Erica jarenlang op handen. 

Slechte gezondheid

Volgens de krant is Jan helemaal klaar met Erica. Ze scoorde dan wel hoge kijkcijfers, maar haar gezondheid was het afgelopen anderhalf jaar minder goed. Hierdoor moesten geplande reizen afgezegd worden en dat kostte bakken met geld. "Laten we vooropstellen: ze was er ernstig aan toe en iedereen heeft enorm met haar meegeleefd toen haar herstel elke keer weer langer bleek te duren. Maar een seizoen Erica op Reis kent enorme voorbereidingen."

Afscheid

Erica gaf eerder aan dat het stoppen van het programma niks te maken heeft met haar gezondheid. "Dat zou ook niet kunnen, want ik heb nu helemaal niets te klagen." De presentatrice mag als afscheid nog twee afleveringen van Erica Op Reis maken. Daarna valt het doek definitief voor haar grote droom.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders