Jan de Hoop kon nog niet eens een ei bakken, maar dankzij zijn deelname aan Superstar Chef is de kookvocabulaire van de presentator van het RTL Ontbijtnieuws behoorlijk aangevuld. “Alles wat ik nu kan is mooi meegenomen”, aldus Jan.

“Ik had nog nooit gekookt. Ik ben er een beetje ingeluisd”, zegt Jan over zijn deelname aan de kookwedstrijd, die dinsdag van start gaat bij RTL 4. “Toen ze mij belden zei ik dat het niet zo’n goed idee was. Maar ik heb toch ja gezegd omdat ze zeiden dat niemand kon koken. Ronald de Boer zou alleen water kunnen koken”, lacht hij.

Twee gerechten

In Superstar Chef worden acht bekende Nederlanders aan een bekende Nederlandse chef-kok gekoppeld. Samen moeten ze ervoor zorgen dat er in elke aflevering twee gerechten worden gekookt, maar al snel moeten de chefs het veld ruimen en staan de BN’ers er helemaal alleen voor.

Jan vormt een duo met Angélique Schmeinck. Zij moest wel even slikken toen Jan vooraf bij haar in de keuken een eitje stond te bakken. “Het ging echt helemaal mis”, aldus Angélique. “Hij brak het ei te hard, de dooier was al stuk en de pan was nog niet warm genoeg. En ook het uit de pan halen ging niet helemaal goed.” Jan: “Je zag Angélique bijna achter het keukenblok verdwijnen.”

Pupil

Ook voor André Gerrits, gekoppeld aan YouTuber Kaj Gorgels, was het even schrikken van het niveau van zijn ‘pupil’. Hij werd een beetje zenuwachtig toen hij doorhad dat Kaj nogal achterliep op de rest. “Ik kwam erachter dat sommigen al echt getraind hadden”, aldus André. “Wij hadden voor de eerste aflevering helemaal niets gedaan. Wij gingen gewoon met een hele grote bek die show in.”

Uiteindelijk bleken alle kandidaten toch zeker wel aanleg te hebben. “Het is trainen, trainen, trainen”, zegt Angélique. “Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was als ik zag hoe snel Jan de dingen oppakte. In een paar weken zat hij al oesters open te maken en makreel te fileren. Dat ging na veel oefenen eigenlijk best wel oké.”

Tijl Beckand

Superstar Chef, gepresenteerd door Tijl Beckand, wordt op 24 april voor het eerst uitgezonden. Behalve Jan de Hoop en Kaj Gorgels behoren ook Ruben van der Meer, Ronald de Boer, Jelka van Houten, Goedele Liekens, Monique Smit en Anouk Hoogendijk tot de kandidaten. Zij worden beoordeeld door juryleden Sergio Herman, François Geurds en Miljuschka Witzenhausen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Bron en beeld: ANP

Angela Groothuizen heeft een bezoekje gebracht aan goede vriend Leco van Zadelhoff. Ze ziet er volgens hem ‘beter uit dan ooit’.

“Zo mooi heb ik je nog nooit gezien!”, zegt een enthousiaste Leco, die blij is met het eindresultaat.

Niet te herkennen

Angela is voorzien van een bos krullen en feestelijke make-up. De positieve reacties stromen binnen op de foto. ‘Jij maakt van elke vrouw een diva’ en ‘prachtige vrouw die jij nog mooier weet te maken!’, zeggen verschillende mensen. Ook zeggen sommigen: ‘Ik herken haar bijna niet’. Eén volger van Leco weet het prachtig te verwoorden: ‘Als je zo mooi bent vanbinnen, dan straal je dat ook uit’. Zo is het.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl

Nicolette van Dam is een veelgevraagd presentatrice, en heeft daardoor altijd een volgeplande agenda. Sinds ze moeder is van dochters Lola-Lily en Kiki-Kate, wordt ze gekweld door schuldgevoel.

'Dat heb ik Irene Moors een keer horen zeggen: een werkende moeder voelt zich altijd schuldig. Dat is me bijgebleven,' zegt de blondine in een interview met Vrouw. Ze vindt het lastig om met het schuldgevoel om te gaan. Om de zorg van hun dochters goed te verdelen, houden Nicolette en haar man Bas Smit hun agenda's goed bij. 'Als ik 's avonds moet werken, breng ik ze 's ochtends naar school. En ik block mijn agenda voor dingen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn voor de kinderen. Zoals een inloopochtend op school, dat zijn heilige momenten.'

Jonge moeder

De presentatrice is jong moeder geworden, op haar 26ste, en is daar heel blij mee. 'Mijn oma is jong, mijn moeder is jong en ik heb daar altijd zoveel plezier aan beleefd. Toen ik vijftien was, gingen we met kerst met z’n allen stappen in de Supperclub! Dus als je met de liefde van je leven bent, kun je er net zo goed meteen mee beginnen. Ik was 26 toen ik zwanger raakte en heb daar totaal geen spijt van gehad.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders