Als het aan Jan Keizer ligt, komt BZN volgend jaar voor het eerst in dertien jaar weer samen. Destijds was Jan degene die na ruim vier decennia besloot om de Volendamse succesformatie op te heffen. Hij wilde liever solo verder. Sindsdien hebben de bandleden elkaar nauwelijks gezien, maar toch hoopt Jan dat ze warm lopen voor zijn plan.

Afscheid

Jan Keizer (71) vindt het ongelooflijk. Ruim dertien jaar geleden nam BZN in Rotterdam Ahoy afscheid van hun fans en sindsdien zijn de leden van de Volendamse band nooit meer samengekomen. ‘Dat is best bizar als je tientallen jaren samen over de wereld hebt gereisd,’ vertelt Jan aan Story. ‘En het was niet dat we het niet wilden. Er was geen ruzie of andere onenigheid. Ik weet nog dat we toen tegen elkaar zeiden dat we regelmatig bij gingen kletsen of om de zoveel tijd een etentje zouden organiseren.

Financiële zekerheid

Maar dat is er nooit van gekomen.’ Destijds was Jan Keizer degene die besloot om na 41 jaar met BZN te stoppen. De andere leden, onder wie Jan Tuijp, gaven direct toe dat ze liever verder waren gegaan met BZN. Ook zangeres Carola Smit was graag met de groep blijven optreden. Dat had ook een financiële reden. ‘BZN was altijd heel veilig en luxe voor me,’ vertelde Carola in 2006 aan Story. ‘Vooral financieel gezien was de groep altijd een enorme zekerheid voor me. Ik hoefde nooit ergens aan te denken.'

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.