Fans van BZN krijgen op 1 december de allerlaatste kans om Jan Keizer en Anny Schilder, de oorspronkelijke gezichten van de band, samen op het podium te zien. De Volendammers geven dan een speciaal afscheidsconcert in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat heeft Omroep MAX, die tv-opnames van de show maakt, maandag bekendgemaakt. Kaarten zijn al te koop.

Jan en Anny spelen tijdens hun afscheid als duo voor de laatste keer samen hun grootste hits. Ook zijn er gastoptredens van Jan Smit, Ancora en het Volendams Opera Koor. De zanger en zangeres worden tijdens het televisieconcert begeleid door een twintigkoppig orkest.

Article continues after the ad

Afsluiting

Voor het tweetal is het een waardige afsluiting. "Het is fantastisch om op deze manier afscheid te nemen van het leven als professioneel zanger. Alles komt samen bij dit laatste concert: de fans, mooie muziek en dierbare gastartiesten", aldus Jan. Anny, die anders dan Jan wel nog in haar eentje wil blijven optreden, is het hiermee eens. "Ik kijk enorm uit naar dit bijzondere concert. Het is een mooie gelegenheid om alle fans te bedanken voor hun jarenlange steun."

BZN

De twee kondigden vorig jaar al aan het als duo eind dit jaar voor gezien te houden. Ze waren tussen 1976 en 1984 de gezichten van de succesvolle popgroep. Na jaren niet meer samen op het podium te hebben gestaan, kwamen de twee in 2009 weer bij elkaar en verschenen er ook enkele albums.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.