Ruim dertig jaar geleden was menigeen verbaasd toen Jan des Bouvrie een relatie kreeg met de twintig jaar jongere Monique – slechts weinigen gaven hun liefde een kans. Maar nog altijd zijn ze intens gelukkig!

Het leeftijdsverschil van twintig jaar heeft tussen ons nooit gespeeld. Dertig jaar geleden niet, en nog steeds niet.’ Monique des Bouvrie (55) is dit jaar 28 jaar getrouwd met Jan des Bouvrie (75). Een liefde waar men dertig jaar geleden nauwelijks een cent voor gaf. In het Gooi werden er achter hun rug om weddenschappen afgesloten hoe lang het zou duren. Maar de twee zijn nog altijd enorm happy en hun huwelijk heeft nooit onder druk gestaan.

‘Wat Jan en mij verbindt, is onze liefde voor elkaar maar ook de passie die we beiden voor ons werk hebben,’ vertelt Monique aan Story. ‘Daarin vinden we elkaar. Ook al verschillen we vaak van mening over kleur en inrichting. Maar het respect naar de ander is zo groot dat dat nooit problemen geeft. Ik heb ook nooit aan ons getwijfeld. Al zijn er genoeg andere verschillen.'

Lees het hele interview in editie 6. Nu in de winkel.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders