Wat is je vroegste herinnering aan eten? 
‘Mijn moeder maakte altijd rijst. Gestoomde rijst, gekookte rijst, gebakken rijst. Ik haat nu ook rijst. Ik eet zelfs geen havermout, omdat dat op rijst lijkt en ernaar smaakt. Ik ben veel in het Verre Oosten geweest en ook daar at ik het niet. Dan schoof ik het altijd stiekem ergens onder.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Een lekkere rollade, met groentes en gebakken aardappelen. Lekkere jus. En boerenkool met worst met een kuiltje voor de jus. Wat ik niet lekker vind, is sushi. Want daar zit rijst in.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Als Monique niet thuis is, duik ik de keuken in. Dan grill ik een overheerlijke biefstuk met gebakken aardappels en kook ik verse groente. Dat ligt altijd bij ons in de koelkast. En ik kan dat goed klaarmaken.’

Lees het hele verhaal in Story editie 18. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders