RTL-presentator Jan de Hoop heeft woensdag hard uitgehaald naar Talpa en John de Mol voor het aan de kant zetten van twee presentatrices van Hart van Nederland. Gallyon van Vessem en Selma van Dijk, die jarenlang de gezichten van het programma waren, moesten deze maand opstappen.

John de Mol stelde eerder in De Wereld Draait Door dat 'je als je bij televisie gaat werken weet dat er een bepaalde houdbaarheidsdatum is.' De vrouwen zijn allebei 50.

Article continues after the ad

Schande

De Hoop (64) noemt het een 'schande' dat de presentatrices op deze manier zijn behandeld. 'Ik zeg niet dat je nooit iets aan een programma moet veranderen. Maar dit zijn vakvrouwen, die uitstekend presenteren en waar het publiek van houdt. Ze waren in vaste dienst. Dan dóe je dit niet', zei de nieuwslezer in RTL Boulevard.

Vraagtekens

Ook ouderenbond ANBO zet vraagtekens bij de gang van zaken. 'Hart van Nederland is een goed bekeken programma', stelt een woordvoerder van de bond. 'Wij zijn tegen elke vorm van leeftijdsdiscriminatie. Mensen moeten beoordeeld worden op het werk dat zij doen, óók boven een bepaalde leeftijd. En niet op het feit dat zij die leeftijd hebben bereikt. Het is denigrerend als dit daadwerkelijk de reden is dat zij aan de kant zijn gezet.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.