Arie Haan, de huishaan van presentator Jan de Hoop, is overleden. Dat maakte de Ontbijtnieuwslezer bekend in zijn nieuwe vlog die hij dinsdag publiceerde. Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe haan en een nieuwe naam. Maar dat bleek voor Jan geen probleem.

'Arie Haan is overleden en we willen dus een nieuw haantje. Die hebben we al uitgekozen en die moet een naam hebben', vertelt Jan. 'Dus toen dachten wij: Arie Haan, voetbal. Wie is er nu nog meer bekend in het voetbal met de achternaam Haan of De Haan. Dat is natuurlijk Foppe de Haan', zegt hij voordat hij zich naar zijn computerscherm keert waar de oud-trainer van SC Heerenveen al wacht in een videogesprek.

Vragen

Jan 'durft het bijna niet te vragen', maar stelt de 77-jarige Fries dan toch de vraag. 'Zouden we ons nieuwe haantje Foppe mogen noemen?' Het antwoord van Foppe is positief. 'Ja dat mag. Er komt natuurlijk ook nog eens De bij, dus dan klinkt het wat belangrijker dan alleen Arie', meent hij.

Voorwaarde

Het lijkt Foppe bovendien 'uitstekend' dat 'hij' binnenkort bij Jan door de tuin rent. Wel hangt er nog een voorwaarde aan zijn vernoeming vast. 'Dan zal ik hem toch een keer moeten bezoeken denk ik.' Dat moet volgens Jan wel lukken. 'De koffie staat hier altijd klaar.'

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.