Jamai Loman is een ander mens sinds zijn niertransplantatie. De zanger is weer kerngezond, en daardoor ook veel kilo's kwijt.

Nieuwe nier

Jamai kreeg een nieuwe nier van zijn zwager, omdat ze dezelfde bloedgroep hebben. De zanger is zijn donor voor eeuwig dankbaar. 'Het is bizar dat iemand zoiets doet en buitenaards dat iets van hem nu in mij zit,' zei de zanger in RTL Boulevard. 'Die jongen verdient echt een standbeeld.'

Article continues after the ad

Heftige tijd

De BN'er kreeg deze zomer te horen dat hij een nieuwe nier moest krijgen. 'Mijn eerste reactie was: Ga ik dood? Maar al snel werd duidelijk dat ik geholpen kon worden,' vertelt hij over de heftige tijd. Gelukkig was een donor snel gevonden. Jamai is afgelopen maanden flink afgevallen. Dat komt volgens de artiest met name door vochtverlies. 'Dat scheelt echt enorm en de periode voorafgaand aan de transplantatie heb ik een zwaar dieet gevolgd. En ik let nu ook goed op mijn voeding.' Inmiddels gaat het zo goed met Jamai, dat hij vlak voor Kerstmis in Ahoy staat. Ook gaat hij de liveshows van The Voice of Holland weer presenteren. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders