Bang om dood te gaan is Jacques d’Ancona (80) niet. Wel heeft hij een grote angst om zijn partner Hans Langhout te verliezen. Niet zo gek, gezien het feit dat Jacques in zijn leven al twee partners verloor. ‘Ik zou het niet aankunnen om voor de derde keer dit grote verdriet mee te maken...’ Zal hij in zijn aanstaande memoires alles wat hij meemaakte écht delen?

'Ik ben 80 en nog elke dag druk. Tijd om te schrijven is er dus niet.’ Aan stoppen met werken denkt Jacques ook niet. Elke week bezoekt hij theatervoorstellingen om te recenseren, beoordeelt hij jonge scheidsrechters voor de KNVB en geeft hij lezingen in het land. ‘Ik werk door tot aan mijn dood. Ik zie geen reden om eerder te stoppen. Ik zou het vreselijk vinden om de hele dag thuis te zitten. En ik ben gezond. Terwijl ik in mijn jongere jaren echt een broze gezondheid had. Ik had altijd last van mijn darmen en in 1992 ben ik zelfs door het oog van de naald gekropen. Ik had een aneurysma. Een spoedoperatie en een wekenlange opname op de intensive care hebben mijn leven toen gered.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Vorige week arriveerden actrice en schrijfster Fajah Lourens (36) en modemiljonair en investeerder Roland Kahn (65) samen op de première van de film Fifty Shades Freed, in het Amsterdamse Theater Tuschinski. Dat gaf ter plekke uiteraard meteen geklets. Zijn Fajah en Roland een setje? fluisterden toeschouwers langs de rode loper zó hard, dat het gekrijs van de passerende trams hen niet eens overstemde. Op zich geen gekke gedachte: Fajah is al tijden niet gesignaleerd met haar laatste minnaar van dienst (timmerman Igor), en Roland zou na relaties met onder anderen Sylvana (Simons), Jasmin en Xiomara – net als Fajah alle drie sexy, exotische dames – weer op de vrijersmarkt zijn.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Na de scheiding van Sylvie Meis maakte Rafael van der Vaart er geen geheim van dat hij het vreselijk vond dat hun zoon Damián in een gebroken gezin moest opgroeien. Nu dreigt dat opnieuw te gebeuren met zijn dochtertje Jesslynn, dat hij kreeg met nieuwe liefde Estavana Polman. Wat is er aan de hand? 

Toen Rafael voor zijn nieuwe liefde Estavana Polman naar Denemarken verhuisde, liet hij Damián zo vaak als mogelijk overvliegen. Ook Damián genoot (en geniet) van elk samenzijn met zijn vader. En toen hij vorig jaar broer werd van halfzusje Jesslynn, liet een trotse Rafael op social media weten: ‘Grote broer aanbidt babyzusje.’ Niets leek Rafaels nieuwe gezinsgeluk in de weg te staan. Tot nu! Rafaels voetbalcontract bij FC Midtjylland loopt deze zomer af en het ziet er niet naar uit dat het wordt verlengd of dat andere Deense clubs de aanvallende middenvelder een aanbieding zullen doen. In het voetbalwereldje gonst het van de geruchten dat clubs uit Qatar en China voor hem in de rij staan. Voor Rafael een lastige keuze, want grote liefde Estavana heeft haar handbalcontract bij Team Esbjerg net met een jaar verlengd. 

Lees het gehele artikel in Story editie 7. Nu in de winkels. 

Beeld: Peter Smulders