ivo niehe

Het schrijven van een toneelvoorstelling is Ivo Niehe goed bevallen. De tv-maker is van plan om ermee door te gaan, zegt hij in de Volkskrant. De volgende keer wil hij het zelfs zonder hulp doen.

Debuut in het theater

"Ik heb nu zin om nog een stuk te gaan schrijven en ik heb daar ook al een idee voor", aldus Ivo. "Want als het simpeler is dan dit, als je gewoon lekker een verhaal wilt vertellen over twee mensen die wat met elkaar willen in het leven, dan kan ik het nu denk ik ook wel alleen." Ivo debuteert komend theaterseizoen met Drs. Down, over een jongen met het syndroom van Down die wordt toegelaten tot een deftige, reguliere middelbare school. Hij schreef het script van de voorstelling na zijn interview met Pablo Pineda Ferrer. De inmiddels 42-jarige Pablo is hoogstwaarschijnlijk de enige in de wereld met het syndroom van Down, die erin geslaagd is een universitaire studie af te ronden.

Hulp

Nadat Ivo de eerste versie van het script had afgerond, kreeg hij hulp van de ervaren toneelschrijver Dick van den Heuvel. "Er is flink gehusseld met de volgorde en Dick heeft enkele scènes toegevoegd. Hij zei dat de personages meer profiel moesten krijgen", aldus de presentator. "Daar was ik zelf nooit opgekomen." Drs. Down ging vorige week in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In de komende maanden volgt een landelijke tournee langs de grote theaters.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders
(ANP)