De Italiaanse actrice Sophia Loren mag dit jaar de Grand Acting Award van het festival Film by the Sea in Vlissingen in ontvangst nemen. De Italiaanse ster zal op zondagavond 9 september de prijs in ontvangst nemen. Vervolgens wordt de filmklassieker Una giornata particolare vertoond waarin Loren de hoofdrol vertolkt, maakte het festival vrijdag bekend.

De Grand Acting Award wordt uitgereikt aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci, Claudia Cardinale, Jan Decleir en Monic Hendrickx de prijs.

Article continues after the ad

La Ciociara

Sophia Loren brak door met haar rol in de film La Ciociara (Two Women) van de Italiaanse regisseur Vittorio De Sica. In 1962 won ze de Oscar voor de Beste Actrice in voornoemde film. Daarna volgden vele internationale filmprijzen, waaronder Golden Globes, BAFTA Awards en ook in Cannes viel ze in de prijzen. Loren groeide uit tot een levende legende en wordt nog steeds geroemd om haar schoonheid. Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 16 september.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: CARLOS BARBA (ANP)