Isa Hoes had het behoorlijk moeilijk toen haar 20-jarige zoon Merlijn ging puberen en daarbij ook ging blowen. “Ik dacht: Hoe kun je nou blowen als je vader dat ook heeft gedaan, en die is nu dood? Ik bleef er maar over doorgaan en Merlijn dacht steeds: daar gaan we wéér, honderd keer datzelfde verhaal.''

Isa Hoes vertelt in een interview met weekblad Margriet dat Merlijn een paar moeilijke jaren achter de rug heeft. Isa maakte zich vooral zorgen om haar zoon toen hij heel veel blowde. ''Gaan we het er weer over hebben?’ vroeg hij op een dag. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik niet boos was op hem vanwege dat blowen, maar dat ik ontzettend bang was. Hij leefde voor mijn gevoel op het randje, waarom deed hij dat in godsnaam?”

More content below the advertising

Moederschap

Toen Isa haar angsten uitsprak naar haar zoon kon hij zijn overbezorgde moeder gelukkig begrijpen. “Hij kwam naar me toe, gaf me een knuffel en zei dat ik niet bang hoefde te zijn, omdat hij niet gevoelig was voor verslaving. Als dat zo was, was hij allang verslaafd geweest. Toen was er een opening en wederzijds begrip. Daarom vind ik het bijzonder om moeder te zijn, hoe ouder mijn kinderen worden, hoe interessanter de gesprekken.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: ANP