Waar Joop van den Ende (75) uitgroeide tot de machtigste man in de Nederlandse film- en theaterwereld, vervult dochter Iris op dit moment een soortgelijke rol in tv-land. Inmiddels sloten sterren als Ivo Niehe, Chantal Janzen en Paul de Leeuw zich al bij haar aan. 

Met behulp van zijn nuttige adviezen maar desalniettemin in de schaduw van haar vader Joop van den Ende, heeft Iris haar bedrijf Medialane uitgebouwd tot een van de grootste en meest invloedrijke mediaproductiehuizen van ons land. Zo lieerde de pas 28-jarige onderneemster zich aan de productiebedrijven van mediagrootheden als Ivo Niehe en Paul de Leeuw, en stelde een droomformatie van tv-makers samen. Zo wist ze de in het vak alom gerespecteerde voormalige rechterhand van Matthijs van Nieuwkerk, oud-DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia, naar Medialane te halen, en ook Chantal Janzen is aan boord gestapt.

Bekende tv-programma’s die bij Iris van den Ende vandaan komen zijn bijvoorbeeld De TV Show, Erica op Reis en De Kwis. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat mensen bij het horen van de naam Van den Ende aan Iris denken, in plaats van aan haar vader. 

Meer weten? Lees het hele verhaal in editie 2 van Story.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders