Paulien van Deutekom overleed begin dit jaar op 37-jarige leeftijd. De oud-schaatsster leed aan longkanker. Goede vriendin Ireen Wüst droeg eerder al haar gouden plak op aan van Deutekom, maar heeft nu ook een eigen stichting in het leven geroepen voor Paulien.

De jaarlijkse wintersport met negen dames, Team Nuyt, werd eerder nog verplaatst toen Ireen hoorde dat haar beste vriendin ziek was. Ireen vertelde daarover: 'We hebben een groep van negen dames, Team Nuyt. Toen bekend werd dat Paulien ziek werd, moesten we de jaarlijkse wintersport verplaatsen.' Helaas heeft het niet zo mogen zijn dat Paulien erbij kon zijn.

Article continues after the ad

Stichting

De acht andere dames uit het team hebben daarom besloten om een stichting op te richten om geld in te zamelen voor longkanker. Wüst schrijft op Instagram: 'Vanaf nu online de Paulien van Deutekom Foundation! Heel bijzonder moment. We gaan ons inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen tbv onderzoek naar longkanker.'

Zwaar

Hoewel Ireen heel graag de herinnering aan Paulien levend wil blijven houden, is dat lang niet altijd makkelijk. 'Het is heel mooi, al die herinneringen, maar tegelijkertijd is alles eigenlijk best zwaar', aldus Wüst.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders