Hopelijk is 2020 Cees Geel beter gezind, want 2019 is voor hem een jaar van intens verdriet geweest. De moeder van zijn kinderen pakte haar koffers en liet de acteur in de steek. En dat heeft een diepe wond bij Cees veroorzaakt. 
 

Een drama voor Flikken Rotterdam-acteur Cees Geel (54). Zijn vriendin Vera, de moeder van zijn dochters Fien (6) en Lena (8), zette een punt achter hun relatie. ‘Ik heb een beetje een donkere periode achter de rug met het uiteengaan van mijn vriendin,’ vertelde Cees in een gesprek met Wilfred Genee. ‘Dat was op allerlei soorten manieren confronterend. Een litteken? Je kunt wel zeggen: een open wond. Het was niet mijn keuze, zij is weggegaan. Als we het nu hebben over dingen zo goed mogelijk proberen te doen in het leven en dan blijkt dat uiteindelijk toch niet goed genoeg, dan is dat best confronterend. Wat ik mezelf kwalijk kan nemen, neem ik mezelf kwalijk, maar ik vind dat ik mezelf niet zoveel kwalijk kan nemen.’ Als Wilfred vraagt of Vera wellicht niet afdoende haar best heeft gedaan, antwoordt Cees: ‘Zij heeft wel haar best gedaan, maar misschien met een andere insteek, of zo. (...) Het had volgens mij niet gehoeven. Soms neem ik haar dat wel een beetje kwalijk, ja. Als ik zie dat de meisjes verdrietig zijn, doet mij dat ook wel wat. Misschien had ik zelf ook bepaalde afslagen in het leven als minder vanzelfsprekend kunnen beschouwen. Aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat zij dat beter had kunnen aangeven. Maar goed, dat is vanuit mijn optiek. Nee, het komt nooit meer goed.’

Drama

Een harde slotsom voor de verdrietige Cees, die in hetzelfde gesprek zeer openhartig is over een drama dat binnen zijn familie plaatshad. Voordat Cees ter wereld kwam, hadden zijn ouders zoontje Cor, dat door een dramatisch ongeval op negenjarige leeftijd om het leven kwam. Op die pikzwarte dag kreeg kleine Cor wat geld van zijn moeder om een goudvis te kopen. Op weg naar de dierenwinkel kwam Cor langs een bloemenzaak en besloot in plaats van een goudvis voor zichzelf een bloemetje voor zijn moeder te kopen. De goudvis wilde het jochie met zijn hengel in de nabije haven gaan vangen. Daar raakte Cor op de een of andere manier te water. Op de plek des onheils lag het bosje bloemen voor zijn moeder nog op de kade. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.