Paul de Leeuw mag dan gastheer zijn van De Kwis, de repetities van het programma mag hij nooit bijwonen. Kwismasters Joep van Deudekom, Niels van der Laan, Jeroen Woe en Rob Urgert houden de inhoud van de wekelijkse show voor Paul en de gast geheim tot de opnames op zaterdagmiddag.

Niels: "Als Paul komt gaan alle laptops dicht en draaien we de flip-overs om. Hij mag niets weten, niets zien. Hij weet helemaal niks. Paul is erg fanatiek in spelletjes. Hij leest extra goed de krant en baalt als hij iets niet goed beantwoordt. Paul zit in hetzelfde schuitje als de gast, ze weten vooraf niet wat er komt. Ook bij de camera-repetities houden we hem weg, zodat het voor hem een verrassing is."

More content below the advertising

Fulltime werkweek

Voor de kwismasters beginnen de voorbereidingen van de zaterdagavondshow al op dinsdag. Het is een fulltime werkweek, vertelt Niels. "Op dinsdag bedenken we wat we allemaal kunnen met de gast. Op woensdag nemen we alvast de actualiteit door van de week, al laat de actualiteit zich lastig sturen. Het komt voor dat we op vrijdagmiddag grappen moeten weggooien en soms wordt het nachtwerk."

De Kwis begon in 2011 als onderdeel van de zaterdagavondshow Pau!l van Paul de Leeuw, verhuisde mee naar Langs de Leeuw en werd een dermate succes dat het in 2013 als zelfstandig programma door mocht gaan. De Kwis werd genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf en won twee TV Beelden, voor beste nieuwe format en voor beste amusement.

Laatste aflevering

Zaterdagavond is de laatste aflevering van het tiende seizoen te zien, waarmee er een einde komt aan de satirische show. Wie zaterdagavond te gast is in de allerlaatste show is nog een verrassing.


Bron: ANP | Foto: Peter Smulders 

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Als schooldirecteur Anton speelt Diederik Ebbinge (49) in De Luizenmoeder de rol van zijn leven; hij werd een van de populairste en meest nabesproken karakters. Ook in de rollen die hij daarvoor speelde, zoals in Familie Kruys, Soof en Toscaanse Bruiloft, boekte de mollige acteur het nodige succes. 

Het succes bracht hem echter spanningen. Vooral thuis, waar hij met zijn tien jaar jongere vrouw Roosmarijn en hun zoons Lodewijk (11) en Gilles (10) een gezin vormt. Ze hadden een duur huis gekocht, de druk om de hoge kosten te kunnen blijven ophoesten werd te groot. En dat leidde tot relationele problemen. In Volkskrant Magazine vertelt hij daarover openhartig: ‘Het is ook weleens moeilijk tussen ons geweest, hoor. Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.’ Diederik zocht zijn heil in verzachtende softdrugs. ‘Ik blowde heel veel – inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen. Maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken,’ zegt hij in het interview.

More content below the advertising

Laatste seizoen

Hij was destijds volledig uitgeput. ‘Daar kwam ik overigens pas achter toen ik aan Roos merkte dat ze het zat was, en dat ik mijn gezin zou kwijtraken als ik niet veranderde. Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.’ Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt tevens het laatste, als het aan Diederik – die de serie schrijft met hoofdrolspeelster Ilse Warringa – ligt. Dat heeft vooral te maken met zijn uitdossing in de tv-hit: ‘Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders