Nadat twee Amerikaanse actrices onthulden dat producent Harvey Weinstein tal van medewerksters seksueel heeft misbruikt, is de Hollywood-beerput opengetrokken. Maar óók in de Nederlandse acteerwereld blijken actrices, onder wie Inge Ipenburg, aan de grijpgrage handjes van invloedrijke producenten en regisseurs te zijn overgeleverd. ‘Omdat ik niet ‘lief’ genoeg deed, kreeg ik de rol uiteindelijk niet...’ zegt Inge.

'Hij stak zijn tong tegen mijn huig, lachte en liep weg.’ Inge Ipenburg kan het zich nog herinneren als de dag van gisteren dat een producer van een Nederlandse televisieserie haar op deze manier betastte. ‘Ik duwde hem weg en riep: Doe normaal! Hij antwoordde: Dit was een compliment. Omdat ik je aantrekkelijk vind. Maar voor mij waren dat ongewenste intimiteiten. Hij lachte om mijn reactie en de keer daarna dat ik hem zag, gebeurde het gewoon weer. Opnieuw die tong in mijn mond.’ Inge weet zeker dat zij niet de enige actrice is die dit is overkomen.

Actrice

Veel van haar collega’s zwijgen uit angst. Maar Inge, bekend van haar rollen in onder andere GTST en Celblok H, houdt niet langer haar mond. ‘Het is niet ongebruikelijk dat je als actrice aardig moet zijn voor iemand die de rollen verdeelt. Dat je hun ego streelt zoals ze graag willen. Het ingewikkelde is dat je geen trut gevonden wilt worden, maar het maakt je onzeker en kwetsbaar omdat het op een plek gebeurt waar je je werk gewoon wilt doen. Maar de seksuele intimiteiten kunnen niet door de beugel.’ Inge spreekt uit ervaring. De regisseur van een serie waarin Inge een rol speelde, was behoorlijk gecharmeerd van haar. ‘Ik wist dat hij me meer dan leuk vond. Het was toen moeilijk om een grens te bepalen. Want een toevallige aanraking, wás dat dan toeval of werd het bewust gedaan? 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editite 42 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Jan Smit is apetrots op zijn gezin en dat mag iedereen weten. De zanger deelt een foto met zijn vrouw Liza en hun kinderen terwijl ze een fietstochtje maken. 

Rijkdom

Als Jan niet op het podium staat, is hij thuis bij zijn gezin. De zanger heeft twee kinderen, dochter Emma en zoon Senn. Zijn vrouw Liza heeft nog een dochter, Fem, uit een eerdere relatie. "Wat lijkt die jongste op je lieve vriend! Dit is rijkdom Jan! Wat een mooie foto," reageert Wolter Kroes. Andere fans zijn ook enthousiast over het complete gezinskiekje. "Leuk en zo gewoon," reageert een fan.

 

De fietsenbrigade! 😎

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

Beeld: Edwin Smulders

Jim Bakkum en Bettina Holwerda zijn beide gezegend met een gouden keeltje, en hebben hun talent doorgegeven aan hun 2-jarige dochtertje Posy. 

Frans Bauer

De zanger deelt vertederend filmpje van zijn dochter die meezingt op een hit van Frans Bauer. "Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door!", schrijft de trotse vader bij de video. Het meisje zingt nog zachtjes, maar met de tips en ervaring van haar ouders komt het over een paar jaar ongetwijfeld goed met haar zangcarrière.

 

Wat nou K3 en Vaiana? Frans Bauer helpt Posy de dag door! 💥 @FransBauer_Officiele

Een bericht gedeeld door Jim Bakkum (@jimbakkum) op

Beeld: Edwin Smulders