Nadat castingdirector Job Gosschalk (50) vorige week ontmaskerd werd als seksuele belager van veelal jonge, onervaren acteurs, is hij het gesprek van de dag. Story sprak met talloze betrokkenen en insiders, die een nóg onthutsender beeld van hem schetsen...

Inge Ipenburg

'Het verbaast me dat productiemaatschappijen met gemak nu inééns allerlei principes hebben,’ vertelt Inge Ipenburg (60) aan Story. ‘Iedereen heeft al die tijd de ogen en oren gesloten voor enige vorm van kritiek. Maar nu de publieke opinie is gekanteld, willen ze er niets meer mee te maken hebben. Dat vind ik hypocriet. Want zij hebben het al die jaren wel mogelijk gemaakt. Het houdt niet in dat ik de daders van hun schuld wil verlossen. Maar ze zaten wel in een systeem dat het mogelijk maakte. En iedereen wist ervan.’ Inge denkt ook niet dat Job Gosschalk de enige is. ‘Misschien wel een van de grootsten, maar ik denk dat er in de afgelopen weken méér mannen met samengeknepen billen op de bank hebben gezeten en zich afvroegen of hun bedoelingen wel zo eerbaar waren en niet verkeerd kunnen worden uitgelegd.’ 

Lees alle verhalen in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP