Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Als ik ziek was, mocht ik mijn duim in de glycerine, dat je voor gebak gebruikt, dopen en in mijn mond steken. Dat was lekker zoet.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben erg van het gezonde eten. Veel Italiaanse gerechten, maar ook pulpo, een soort inktvis. Deze koop ik op de markt en laat ik anderhalf uur in bouillon sudderen. Ik houd niet van roomsauzen. En ik eet al bijna dertig jaar geen vlees. Deed ik dat wel, werd ik altijd moe. Ik wil juist energie van eten krijgen.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Ik ben heel goed in het snel klaarmaken van ongelooflijk lekker eten. Dus er wordt veel bij mij aan de keukentafel gegeten. Maar nooit onverwacht. Ik doe niet eens open als ik niemand verwacht.’

Met wie zou je uit eten willen en waarom?

‘Als ik heel eerlijk ben, gewoon met mijn beste vrienden. Dat vind ik verreweg het gezelligst. Er zijn mensen die ik zeer bewonder om hun werk, maar ik weet niet of ze leuk zijn om mee te gaan eten. Dan kun je ineens op iemand afknappen.’ 

Wat is het vreemdste wat je ooit gegeten hebt of aangeboden kreeg? 

‘Rupsen. Ik heb veel door Afrikaanse landen gereisd en in Zimbabwe kookte een van de inwoners het gerecht dat zijn moeder altijd maakte. Ik neem aan dat zijn moeder het beter waste en klaarmaakte. Ik ben echt niet de moeilijkste, maar het was zanderig en ik voelde die haartjes ook nog. En het leek op snot. Ik heb er twee gegeten en gezegd dat ik het echt niet kon eten.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees je hier verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders