Olympisch zwemster Inge de Bruijn zoekt graag de gezelligheid op. De keuze voor haar gezelschap wekt echter de nodige verbazing: ze blijkt bevriend met een goede bekende van justitie...

Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn (45) is het zat vrijgezel te zijn. Ze wil graag een man in haar leven. Het liefst eentje die lekker kan koken. ‘Al mijn vriendinnen hebben vriendjes die goed kunnen koken, dat zou toch top zijn,’ vertelde ze eerder. Vooralsnog staat Inge zelf in de pannen te roeren. Om daar verandering in te brengen deed ze mee aan de naakte datingshow Adam zoekt Eva VIPS. Maar ook bloot vond ze de liefde niet. Toch is Inge zeker niet eenzaam; ze kan altijd rekenen op haar vriendinnen. Eén van die vriendschappen wekt enige verbazing. Het gaat om de omstreden zorgbestuurder Aysel Erbudak (52), de vrouw die tot 2013 de baas was van het inmiddels failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De afgelopen jaren raakte de Turks-Nederlandse onderneemster meerdere malen in opspraak. 

Article continues after the ad

Celstraf

Dat de twee een goede band hebben, werd ook duidelijk uit de bewonderende reacties die Inge plaatste op de Instagram-pagina van Aysel; ook in het Turks! Het is echter niet vanzelfsprekend dat de twee in de toekomst blijven borrelen. Eind vorig jaar startte opnieuw een rechtszaak tegen de gevallen topbestuurder. Ditmaal op verdenking van verduistering en valsheid in geschrifte. Om die reden kopte een dagblad: Wacht Aysel Erbudak deze keer wél de cel? Een mogelijke veroordeling zou een bittere teleurstelling zijn voor beide dames: achter de tralies is het een stuk lastiger vriendschappen te onderhouden.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders