Wat is je eerste smaakherinnering?

‘Vooral de pastagerechten van mijn moeder. Ze had het als alleenstaande moeder met vier kinderen niet makkelijk, maar zorgde elke avond voor heerlijk eten op tafel. Haar lasagne wint de hoofdprijs! Ik weet nog steeds niet wat er allemaal in zit, maar het is altijd smullen.’

Article continues after the ad

Welke smaak vind je fijn? En welke minder prettig?

‘Alles wat in kleine hokjes gevangen heeft gezeten puur voor ons eetgenot, wil ik niet op mijn bord. Ganzenlever, dat soort gerechten. Ik ben wel gek op kaas. Mijn favoriet is groene Maaslander. Ik ben een échte Hollandse kaaskop.’

Voor welk gerecht kom je ’s nachts je bed uit?

‘Voor een groot bord shoarmavlees, met een pitabroodje kaas. En héél veel knoflooksaus. Ik eet dat geregeld bij mijn vaste shoarmatentje in Rotterdam.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP