Drie Amsterdamse verdachten van een inbraak in de woning van voormalig zangeres Connie Witteman (Vanessa) hebben vandaag het oordeel van de rechtbank gehoord. De eerste verdachte moet 24 maanden de cel in (min voorarrest), de tweede krijgt een jaar cel en de laatste zal zes maanden moeten zitten.

Connie zal ook de schadevergoeding uitgekeerd krijgen die ze geëist had. Dit is het flinke bedrag van 319.000 euro. De rechtbank heeft deze hoge straffen opgelegd door de grote omvang van de buit.

Hans Breukhoven

Bij de inbraak op 7 juli werd een grote hoeveelheid sieraden, dure horloges, contant geld en andere spullen meegenomen. Volgens de advocaat van de slachtoffers is de waarde daarvan geschat op 2,8 miljoen euro. Sommige spullen waren afkomstig van de overleden ex-man van Witteman, Hans Breukhoven.

Spijt

Hoofdverdachte is Illias L. (23), die volgens het Openbaar Ministerie (OM) op camerabeelden staat en van wie DNA-sporen zijn aangetroffen. L. heeft geen bekentenis afgelegd en beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij gaf wel toe dat hij een officier van justitie per telefoon had bedreigd, iets waarvan hij spijt betuigde. De broers Tarik A. (23) en Yasin A. (28) ontkenden elke betrokkenheid. Tarik heeft volgens het OM geholpen met de inbraak en Yasin zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD, ANP | Beeld: Peter Smulders