De voor drugshandel in België opgepakte Rotterdamse actrice Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. Wel moet eerst de borg van 5.000 euro worden overgemaakt. Omdat dat nog even duurt, kan Grives waarschijnlijk pas morgen naar huis. 

Grives’ nieuwe Belgische advocaat John Maes heeft in een korte reactie laten weten ‘dat hij de zaak tot normale proporties heeft teruggebracht’. 

Article continues after the ad

Filmrol

Grives werd 21 juli op het Belgische dancefestival Tomorrowland betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak: meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ze bekende drugs te hebben verkocht op het festival en kwam later met de opmerkelijke verklaring dat ze dat deed om te oefenen voor een filmrol. Die crime-film heet Suriname en wordt ondertussen opgenomen in Suriname. Grives zou inderdaad een rol vervullen maar justitie vindt dat excuus dubieus.

Imanuelle werd op 21 juli aangehouden op het Belgische festival. Volgens het Openbaar Ministerie had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog veel meer drugs aangetroffen, ook amfetamine, GHB en cannabis. Zelf zegt de actrice dat ze zich voorbereidde op een nieuwe rol, maar daar heeft het OM geen boodschap aan.

Bron: AD.nl, beeld: ANP, Instagram 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.