Imanuelle Grives had op het Belgische festival Tomorrowland een grote hoeveelheid drugs op zak omdat ze wilde experimenteren. Niet per se in verband met een rol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken.

Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. 'Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren', verklaarde haar advocaat donderdag in de rechtbank in Antwerpen.

Article continues after the ad

Twee jaar cel

Tegen de actrice is twee jaar cel en een boete van 1000 euro geëist wegens drugsbezit en -handel. Imanuelle is donderdag ook zelf in de rechtbank aanwezig, maar is nog niet aan het woord gekomen. Haar raadsheer zei dat ze de feiten die het Openbaar Ministerie aanvoert, niet betwist, en ze toegeeft dat ze 'een grote stommiteit' heeft begaan.

Drugs

De 34-jarige actrice uit Rotterdam werd op 21 juli opgepakt. Ze had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis. Ze was daar met twee andere vrouwen die ook drugs in bezit hadden, maar niet zoveel als Imanuelle. Tegen een van hen, die ook op de zitting is, eiste de officier achttien maanden celstraf.

De actrice werd bij de ingang van het festival opgepakt toen een drugshond aansloeg op de drugs die het drietal bij zich had. Ze had de spullen onder meer verstopt in een pruik.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.