Het was lange tijd stil rond Imanuelle Grives, logisch want de actrice zat in de bak voor het dealen van drugs op het festival Tomorrowland. Maar ze is weer terug en dit najaar weer te zien op de buis.

Samen met Victor Reinier, Marco Kroon, Rintje Ritsma en Caroline van Eeden is ze een van de kandidaten van het nieuwe SBS6-programma Alle Hens Aan Dek, zo kondigt Talpa dinsdag aan.

Drie weken op zee

De vijf BN'ers varen onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race-schipper Hans Bouscholte zonder noemenswaardige zeilervaring over de Noordelijke Oceaan-route. Tijdens hun drie weken lange tocht moeten ze als team samenwerken en de gevaren van de zee trotseren.

Domme fout

Grives werkte sinds haar veroordeling, los van de talkshows, nog niet eerder mee met een programma. De actrice werd vorig jaar in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, en 8000 euro boete. Ze stelde na haar aanhouding dat zij met de drugs 'oefende' voor haar rol in de film Suriname. Zij zou daarin een drugsdealer gaan spelen.

Article continues after the ad

Huilen

Ze deed haar verhaal voor het eerst aan de tafel bij Eva Jinek. In tranen vertelde de actrice totaal niet nagedacht te hebben over de mogelijke consequenties, Grives: 'Niets boeide mij meer.'

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve mensen, Afgelopen week ben ik naar buiten gekomen met mijn verhaal. Ik heb mijn excuus publiekelijk aangeboden aan: de producenten, crew, cast, zwarte gemeenschap, publiek, fans, collega's ook maar ook achter de schermen aan familie, werkgevers, vrienden en iedereen die hier maar door geraakt is. Dat heeft een stroom van reacties opgeleverd. Ik heb meer dan 200 berichten gekregen van mensen die zich herkenden in de depressieve en destructieve gevoelens die ik omschreef. Vele mensen hebben mij ook een hart onder de riem gestoken. Ik vind het lief dat ik zoveel steun en respect heb ontvangen vanuit allerlei hoeken. Een held ben ik niet voor het aanbieden van mijn excuses. Verder was mijn emotionele staat geen excuus! Of je nou een BN-er, politicus, bankdirecteur, ondernemer, You-Tuber bent of een actrice bent die iets illegaals heeft gedaan, daar horen wettelijke gevolgen bij nèt zoals bij iedereen. Er is iets gebeurd wat niet door de beugel kan en ik vind het horen dat je je excuses aanbiedt, hoe moeilijk ook. Verder heb ik een straf gehad van de rechters voor het breken van de wet. Binnen de context dat ze ALLES van mij weten en ALLES daarin hebben meegewogen. Ik heb mijn straf ondergaan en ervan geleerd. IK ZAL NOOIT MEER DRUGS VERKOPEN HOE ERG IK ER OOK DOORHEEN ZIT! De consequentie dat er misschien wel voor altijd het label van drugs om mij heen zal hangen, is voor mij om te dragen. • • • Voel jij je somber, angstig of depressief? Denk je wel eens aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

Een bericht gedeeld door Imanuelle Grives (@imanuelleg) op

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.